دوشنبه / ۱ دی / ۱۴۰۴ Monday / 22 December / 2025
×
افـزون بـر اصلاح خاک، ایجاد زهکش و سیسـتم آبیاری، تغذیه مناسـب و عملیات مدیریت عوامل خسـارتزا، باغ های مرکبات بیشـتر بـا هـرس جوانسازی، پیوند ارقام جدید روی تنه یا شاخه های اصلـی درختان موجـود و جایگزینی درختان مسن یـا انواع غیربازارپسند با نهال های سالم ارقام تجاری احیا می شوند.
نکات گیاهپزشکی اصلاح باغ های مرکبات
  • کد نوشته: 1730
  • ۱۴۰۳-۰۱-۳۰
  • مرکبات میزبان تعدادی از عوامل زنده از جمله حشرات، کنه ها، جوندگان، نماتدها، قارچ ها، باکتری ها و عوامل ویروسی و شبه ویروسی است که کاهش کمی و کیفی محصول و عمـر اقتصادی درخت را سبب می شوند. عوامل ویروسی و شبه ویروسی بـه سبب استقرار در سیستم آوندی حین تکثیر با پیوند که روش رایـج تکثیـر مرکبات است، به گیاهان دیگر منتقل می شوند.
    جابه جایـی پیونـدک و نهـال آلوده روش اصلی گسترش ایـن عوامل بـه مناطق جدید است. برخی از ایـن عوامل همچنین بـه طریـق مکانیکی بـا ابزار هرس و پیوند، و تعـدادی از آنهـا بـا حشرات از درختی بـه درخت دیگر منتقل می شوند. بـرای مهار بیماری هـای ناشی از عوامـل انتقال پذیـر بـا پیونـد، سـم یـا آفت کش خاصـی وجود نـدارد و مهـار آنهـا بیشتر بـر مبنـای پیشگیری از آلودگی استوار اسـت.

    ازاین رو، توجـه بـه سلامت پایه و رقـم، پیشگیری از خسارت عوامـل انتقال پذیـر از طریـق پیونـد و در مجمـوع، بهداشت بـاغ بسیار اهمیـت دارد کـه در ایـن نشریه ترویجی بـه آنهـا اشاره می شود.

    دریافت نشریه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *