تعیین زمان دقیق مبارزه با آفات گیاهی فراهم شد
تبدیل اراضی آبی به دیم در سالهای اخیر
هشدار جهاد کشاورزی هرمزگان نسبت به خطر سرمازدگی محصولات پس از بارشها
هشدار هواشناسی دریایی و اعلام وضعیت سطح نارنجی در سواحل شمالی و جنوبی کشور
کاهش مصرف آب با آبیاری زیرسطحی + فیلم
کشاورزان و دامداران هشدار کاهش دما و بارش برف و باران را جدی بگیرند
ارزش اقتصادی بلوبری در کشور به ۹۶ دلار در هر کیلو گرم میرسد
ضرورت اصلاح و پاکسازی آبراههها و کانالهای انتقال آب
کشاورزی حفاظتی، راهی برای مقابله با تغییرات اقلیمی و حفظ امنیت غذایی در زنجان
از تغذیه متعادل تا امنیت غذایی؛ اهمیت کوددهی اصولی
کشاورزان مدیریت آبیاری باغات و مزارع را در دستور کار قرار دهند
بهره مندی از فناوریهای نوین در مقابله با تغییرات اقلیمی
افزایش خسارت پرندگان و ابلاغ دستور اقدام فوری در مزارع کشور
ضرورت انتقال کشت محصولات برداشت شده به مکانهای مسقف
تهیه کنجاله پروتئینی از پَر
خشکسالی و تهدید کشت گندم
همایش «تغییر اقلیم؛ مدیریت پایدار کشاورزی و منابع طبیعی» برگزار میشود
کشاورزان از محلول پاشی و سم پاشی اجتناب کنند
ضرورت گذار از آبیاری سنتی به نوین، راهی برای مقابله با خشکسالی
بازار جهانی «طلای مایع» میراث کهن ایران در اختیار ترکیه استنجف نجفی روز شنبه در نخستین جشنواره روز ملی زعفران که در محل اتاق بازرگانی مشهد برگزار شد، افزود: در این راستا نخستین مرزعه تولید زعفران استاندارد در خراسان رضوی بزودی راه اندازی خواهد شد.
وی از تدوین طرح کلان زعفران با ۲ رویکرد اساسی شامل «ارتقای بهره وری» و افزایش «رقابت پذیری» توسط این مرکز خبر داد و گفت: برنامه محوری این مرکز روی پیاز زعفران بوده و لازم است که فصل بهرهبرداری و دوران بهرهبرداری زعفران کاهش یابد که این مهم مستلزم تغییر نوع پیاز زعفران مورد استفاده برای کشت است.
سرپرست مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی با اشاره به افزایش سطح زیر کشت زعفران در کشور بیان کرد: از ۱۲۶ هزار هکتار سطح زیر کشت زعفران در کشور، ۹۶ هزار هکتار مربوط به خراسان رضوی است.
وی اظهار کرد: با این حال نوسان در تولید نشان می دهد که تغییرات اقلیمی روی میزان تولید زعفران در کشور اثر گذاشته است به طوری که سرمای سخت زمستان ۱۴۰۱ و گرمای تابستان سال ۱۴۰۲ عملکرد زعفران از هر هکتار را کاهش داده است.
نجفی گفت: افزایش شدید هزینه های تولید ناشی از نقش نیروی انسانی است، به طوری که ۶۵ درصد از قیمت تمام شده زعفران به دستمزد نیروی انسانی بازمیگردد، این مهم باعث شده است که زعفران مزیت اقتصادی خود را برای تولیدکننده از دست بدهد.
وی با بیان اینکه به شدت نگران بازارهای صادراتی زعفران هستیم، افزود: اگر تولید زعفران افزایش یابد اما بازار مطلوب نباشد، شکل صادرات زعفران را تغییر می دهد، همان طور که صادرات زعفران به سمت بسته بندیهای فله سوق یافته و این تغییر در بسته بندی، صادرات زعفران را تحت شعاع قرار داده است.
سرپرست مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی اظهار کرد: ۶ تا هشت کشور دنیا سهم عمده بازارهای صادراتی کشور را تشکیل می دهند که یک تهدید بزرگ برای ایران است، برخی از کشورها مانند امارات، بسته بندی زعفران ایران را تغییر داده و با نام دیگری صادر می کند
دیدگاهتان را بنویسید