دوشنبه / ۱ دی / ۱۴۰۴ Monday / 22 December / 2025
×
سرپرست مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی گفت: برای نخستین بار در کشور این مرکز موفق شده است که پیاز زعفران را به شکل مرغوب با منشا کشت بافت تولید کند.
خراسان‌رضوی برای نخستین بار شیوه تولید پیاز زعفران را تغییر داد
  • کد نوشته: 2359
  • ۱۴۰۳-۰۸-۰۶
  • نجف نجفی روز شنبه در نخستین جشنواره روز ملی زعفران که در محل اتاق بازرگانی مشهد برگزار شد، افزود: در این راستا نخستین مرزعه تولید زعفران استاندارد در خراسان رضوی بزودی راه اندازی خواهد شد.

    وی از تدوین طرح کلان زعفران با ۲ رویکرد اساسی شامل «ارتقای بهره وری» و افزایش «رقابت پذیری» توسط این مرکز خبر داد و گفت: برنامه محوری این مرکز روی پیاز زعفران بوده و لازم است که فصل بهره‌برداری و دوران بهره‌برداری زعفران کاهش یابد که این مهم مستلزم تغییر نوع پیاز زعفران مورد استفاده برای کشت است.

    سرپرست مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی با اشاره به افزایش سطح زیر کشت زعفران در کشور بیان کرد: از ۱۲۶ هزار هکتار سطح زیر کشت زعفران در کشور، ۹۶ هزار هکتار مربوط به خراسان رضوی است.

    وی اظهار کرد: با این حال نوسان در تولید نشان می دهد که تغییرات اقلیمی روی میزان تولید زعفران در کشور اثر گذاشته است به طوری که سرمای سخت زمستان ۱۴۰۱ و گرمای تابستان سال ۱۴۰۲ عملکرد زعفران از هر هکتار را کاهش داده است.

    نجفی گفت: افزایش شدید هزینه های تولید ناشی از نقش نیروی انسانی است، به طوری که ۶۵ درصد از قیمت تمام شده زعفران به دستمزد نیروی انسانی بازمی‌گردد، این مهم باعث شده است که زعفران مزیت اقتصادی خود را برای تولیدکننده از دست بدهد.

    وی با بیان اینکه به شدت نگران بازارهای صادراتی زعفران هستیم، افزود: اگر تولید زعفران افزایش یابد اما بازار مطلوب نباشد، شکل صادرات زعفران را تغییر می دهد، همان طور که صادرات زعفران به سمت بسته بندی‌های فله سوق یافته و این تغییر در بسته بندی، صادرات زعفران را تحت شعاع قرار داده است.

    سرپرست مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی اظهار کرد: ۶ تا هشت کشور دنیا سهم عمده بازارهای صادراتی کشور را تشکیل می دهند که یک تهدید بزرگ برای ایران است، برخی از کشورها مانند امارات، بسته بندی زعفران ایران را تغییر داده و با نام دیگری صادر می کند

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *