این رویداد ۷۵ نفر از ذینفعان اصلی زنجیره پسته را گرد هم آورده تا دانش آنها را درباره چارچوبهای بینالمللی سلامت و تجارت غذا، از جمله استانداردهای کدکس آلیمنتاریوس و تدابیر بهداشتی و قرنطینهای (SPS) ارتقا دهد. در این کارگاه همچنین به موضوعاتی مانند مدیریت ریسک آفلاتوکسین، کنترل باقیمانده سموم و سامانههای ردیابی محصول پرداخته میشود.
این کارگاه با هدایت سانجی دیو، متخصص بینالمللی سلامت غذا فائو، یکی از کارشناسان جهانی در حوزه سلامت و تجارت غذا، برگزار میشود.
نازی توکلی، دستیار نماینده فائو، به نمایندگی از فائو، در مراسم افتتاحیه این کارگاه بر اهمیت رعایت استانداردهای بینالمللی سلامت غذایی در راستای حفظ و گسترش صادرات پسته ایران تأکید کرد.
وی آلودگی به مایکوتوکسینها، به ویژه آفلاتوکسینها را یکی از چالشهای اصلی صادرات پسته دانست که تحت تأثیر شرایط اقلیمی، شیوههای کشاورزی، و نحوه برداشت، نگهداری و انبارداری محصول قرار دارد.
خانم توکلی در ادامه گفت: «ایران با ترویج شیوههای کشاورزی مطلوب، بهبود مدیریت پس از برداشت و تقویت زیرساختهای آزمایش آفلاتوکسین، پیشرفتهای قابل توجهی داشته است. آموزش و توانمندسازی ذینفعان در سراسر زنجیره ارزش پسته برای حفظ این دستاوردها ضروری است».
این کارگاه در چارچوب پروژه همکاری فنی فائو با عنوان «بهبود تولید و صادرات پسته از طریق استقرار مدیریت یکپارچه محصول» برگزار میشود.
این پروژه که در سال ۲۰۲۴ آغاز شده، با هدف بهبود مدیریت یکپارچه زنجیره تأمین پسته طراحی شده و بر افزایش بهرهوری، بهبود برداشت و فرآوری محصول و تطبیق با مقررات ایمنی غذایی متمرکز است. پروژه مذکور با ترویج شیوههای کارآمد و فراگیر در زنجیره تأمین، در پی تضمین تولید و مصرف پایدار پسته است و به امنیت تغذیه و غذا، رشد اقتصادی و ارتقای رقابتپذیری جهانی کمک خواهد کرد.
تعیین زمان دقیق مبارزه با آفات گیاهی فراهم شد
















دیدگاهتان را بنویسید