تعیین زمان دقیق مبارزه با آفات گیاهی فراهم شد
تبدیل اراضی آبی به دیم در سالهای اخیر
هشدار جهاد کشاورزی هرمزگان نسبت به خطر سرمازدگی محصولات پس از بارشها
هشدار هواشناسی دریایی و اعلام وضعیت سطح نارنجی در سواحل شمالی و جنوبی کشور
کاهش مصرف آب با آبیاری زیرسطحی + فیلم
کشاورزان و دامداران هشدار کاهش دما و بارش برف و باران را جدی بگیرند
ارزش اقتصادی بلوبری در کشور به ۹۶ دلار در هر کیلو گرم میرسد
ضرورت اصلاح و پاکسازی آبراههها و کانالهای انتقال آب
کشاورزی حفاظتی، راهی برای مقابله با تغییرات اقلیمی و حفظ امنیت غذایی در زنجان
از تغذیه متعادل تا امنیت غذایی؛ اهمیت کوددهی اصولی
کشاورزان مدیریت آبیاری باغات و مزارع را در دستور کار قرار دهند
بهره مندی از فناوریهای نوین در مقابله با تغییرات اقلیمی
افزایش خسارت پرندگان و ابلاغ دستور اقدام فوری در مزارع کشور
ضرورت انتقال کشت محصولات برداشت شده به مکانهای مسقف
تهیه کنجاله پروتئینی از پَر
خشکسالی و تهدید کشت گندم
همایش «تغییر اقلیم؛ مدیریت پایدار کشاورزی و منابع طبیعی» برگزار میشود
کشاورزان از محلول پاشی و سم پاشی اجتناب کنند
ضرورت گذار از آبیاری سنتی به نوین، راهی برای مقابله با خشکسالی
بازار جهانی «طلای مایع» میراث کهن ایران در اختیار ترکیه استاین دستورالعمل با تکیه بر اصول مدیریت تلفیقی آفات، روشهای علمی برای شناسایی، پایش و کنترل موثر مگس بنه زعفران را تشریح میکند و در آن ضمن معرفی ویژگیهای زیستی آفت، مراحل حساس چرخه زندگی و زمانهای مناسب برای اجرای اقدامات زراعی و بهداشتی مشخص شده است.
استفاده از روشهای کمخطر و پایدار از جمله حذف بنههای آلوده، جمعآوری بقایای گیاهی، تناوب زراعی با محصولات غیرمیزبان و کاشت عمیق پیازها از نکات کلیدی این دستورالعمل محسوب میشود.
نسخه کامل دستورالعمل در پورتال رسمی سازمان حفظ نباتات کشور، قسمت معاونت کنترل آفات، پیش آگاهی و کنترل عوامل خسارت زا و در بخش «دستورالعملهای باغی» به نشانی www.ppo.ir در دسترس کارشناسان، بهرهبرداران و کلینیکهای گیاهپزشکی قرار دارد.
اجرای دقیق مفاد این دستورالعمل گامی مؤثر در کاهش خسارت و حفظ پایداری تولید زعفران در مناطق مختلف کشور خواهد بود.
ایران با تولید سالانه ۳۳۰ تن و صادرات ۲۸۰ تن از این محصول بزرگترین تولیدکننده و صادر کننده زعفران در دنیا است و در این بین استان های خراسان رضوی و جنوبی با سهمی ۸۵ درصدی بیشترین سهم در تولید زعفران ایران را دارند که از این مقدار ۷۰ درصد مربوط به استان خراسان رضوی و حدود ۱۵ درصد مربوط به استان خراسان جنوبی است.
دیدگاهتان را بنویسید