تعیین زمان دقیق مبارزه با آفات گیاهی فراهم شد
تبدیل اراضی آبی به دیم در سالهای اخیر
هشدار جهاد کشاورزی هرمزگان نسبت به خطر سرمازدگی محصولات پس از بارشها
هشدار هواشناسی دریایی و اعلام وضعیت سطح نارنجی در سواحل شمالی و جنوبی کشور
کاهش مصرف آب با آبیاری زیرسطحی + فیلم
کشاورزان و دامداران هشدار کاهش دما و بارش برف و باران را جدی بگیرند
ارزش اقتصادی بلوبری در کشور به ۹۶ دلار در هر کیلو گرم میرسد
ضرورت اصلاح و پاکسازی آبراههها و کانالهای انتقال آب
کشاورزی حفاظتی، راهی برای مقابله با تغییرات اقلیمی و حفظ امنیت غذایی در زنجان
از تغذیه متعادل تا امنیت غذایی؛ اهمیت کوددهی اصولی
کشاورزان مدیریت آبیاری باغات و مزارع را در دستور کار قرار دهند
بهره مندی از فناوریهای نوین در مقابله با تغییرات اقلیمی
افزایش خسارت پرندگان و ابلاغ دستور اقدام فوری در مزارع کشور
ضرورت انتقال کشت محصولات برداشت شده به مکانهای مسقف
تهیه کنجاله پروتئینی از پَر
خشکسالی و تهدید کشت گندم
همایش «تغییر اقلیم؛ مدیریت پایدار کشاورزی و منابع طبیعی» برگزار میشود
کشاورزان از محلول پاشی و سم پاشی اجتناب کنند
ضرورت گذار از آبیاری سنتی به نوین، راهی برای مقابله با خشکسالی
بازار جهانی «طلای مایع» میراث کهن ایران در اختیار ترکیه استبرای اولین بار در قالب طرح جهش تولید در دیمزارها، گیاه دارویی آنغوزه در شهرستان اشکذر استان یزد کشت شد.
نعمت الله جعفری مدیر جهادکشاورزی شهرستان گفت: با هدف توسعه کشت گیاهان دارویی و کم آبخواه و با توجه به خواص بالا و ارزش دارویی آنغوزه، ۴ هکتار از اراضی دیم، شیب دار و کم برخوردار این شهرستان به کشت این گیاه دارویی ارزشمند اختصاص داده شد.
وی ادامه داد: در صورت استقبال کشاورزان شهرستان، امکان کشت این محصول به بیش از ۲۰ هکتار در شهرستان فراهم می باشد.
جعفری بیان کرد: گیاه آنغوزه از گذشته های دور کاربرد غذایی و دارویی فراوان داشته و صمغ آنغوزه که از ریشه آن استحصال می شود، در صنعت برای تهیه چسب الماس، در کشاورزی به عنوان دفع آفات خاکزی، در پزشکی برای درمان ناراحتی های معده و … و در صنایع غذایی، عطرسازی، رنگ سازی و ساخت مواد پاک کننده کاربرد دارد.
مدیر جهادکشاورزی اشکذر عنوان کرد: گیاه دارویی آنغوزه جزء گیاهان باارزش در میان گیاهان دارویی است که با سرمایه گذاری در این بخش و همچنین صادرات شیره آن می توان ایجاد اشتغال و درآمدزایی فراوان کرد.
این مقام مسئول خاطر نشان کرد: نبود صنایع تبدیلی آنغوزه در کشور دلیل اصلی صادرات خام آن به کشورهای دیگر می باشد که به منظور جلوگیری از خام فروشی، باید سرمایه گذاران را تشویق به فرآوری و تولید اسانس این گیاه نمود.
شایان ذکر است آنغوزه جزء گیاهان دارویی محسوب می شود و فواید درمانی بسیاری از آن گزارش شده است. این گیاه دارای طبعی گرم و خشک بوده و در طب سنتی کاربرد بسیاری دارد. این گیاه این گیاه به صورت بوته ای بزرگ، علفی و چند ساله است و ارتفاع آن گاهی به ۲ تا ۲ و نیم متر می رسد و دارای بوی تند و مزه تلخی می باشد.
برداشت شیره آنغوزه از سن ۵ تا ۷ سالگی گیاه و قبل از موعد گلدهی و بذرافشانی آن صورت می گیرد. از هر بوته به طور متوسط ۸۰ گرم صمغ برداشت شده و در هر هکتار حدود ۷ هزار بوته آنغوزه کشت می شود.
دیدگاهتان را بنویسید